logo

Na objekt ČEPS v Praze zaútočili teroristé, naštěstí jen cvičně

Hlavní město Praha - 30.11.2016

Všechny složky IZS se v pondělí účastnily taktického cvičení pro případ teroristického útoku v objektu České energetické přenosové soustavy v pražské Michli.

V prostorách objektu ČEPS v pondělí, 28. 11. 2016 od třinácté hodiny probíhalo taktické cvičení pod záštitou Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, kterého se účastnily všechny složky integrovaného záchranného systému.

Taktické cvičení bylo zaměřené na řešení situace v případě teroristického útoku na objekt ČEPS, s cílem eliminovat pachatele, zajistit evakuaci osob a poskytnout první pomoc zraněným.

ZZS HMP na místo vyslala výjezdové skupiny RZP, RV, inspektora provozu, velkokapacitní sanitku Atego a garážmistry se stanem. Jako mobilní dispečink posloužila záchranářům asistenční sanitka, známá jako „bydlík“.

Záchranáři třídili raněné, ošetřovali je a směřovali do zdravotnických zařízení, jako kdyby se jednalo o skutečný případ.

Vše se bude vyhodnocovat, ale již nyní můžeme říct, že za naší složku nebylo shledáno žádné výrazné pochybení, ale spíše podněty, co je možné zlepšit. Celé cvičení všem zúčastněným komplikovala zima. Stan pro ošetřování raněných musel být vyhříván.

ZZS HMP