logo

Dopravní nehoda se zraněním tří osob u Horní Loděnice

Olomoucký kraj - 19.12.2016

Zdravotnické operační středisko ZZS Olomouckého kraje přijalo v neděli krátce po patnácté hodině tísňovou výzvu pro dopravní nehodu tří osobních vozidel a zraněním rovněž tří osob za Horní Loděnicí v křižovatce dále směrem na Bruntál.

Operátor tísňové linky k místu ihned vyslalo posádku rychlé zdravotnické pomoci výjezdové základny ve Šternberku a posádku s lékařem (RLP) ze základny Aksamitova v Olomouci. Na místě nalezeny celkem tři zraněné osoby, z toho dvě děti a jeden státní příslušník (SK). Dle získaných informací došlo ke střetu dvou vozidel po nedání přednosti v jízdě, třetí vozidlo se stalo následně po odražení taktéž účastníkem nehody, zde u cestujících ve vozidle ke zranění nedošlo.
https://youtu.be/Cn_8kQ09n20
Zdravotníci všem postiženým při dopravní nehodě poskytnuli komplexní přednemocniční neodkladnou péči, zraněná dívenka utrpěla zhmožděniny hrudníku, zraněný chlapec poranění v oblasti dolní končetiny a čtyřiačtyřicetiletý muž poranění v oblasti hlavy. Všechny zraněné po celkové prohlídce, ošetření následně přepravily posádky k navazující nemocniční péči na odd. urgentního příjmu FNOL.

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK