logo

Tři zranění při nehodě na Bruntálsku

Moravskoslezský kraj - 22.12.2016

K vážné nehodě vyjížděli dnes, ve středu 21. prosince brzy ráno, posádky zdravotnické záchranné služby na Bruntálsku. Před čtvrtou hodinou přijali operátoři ZZS tísňové volání, podle kterého došlo ke střetu osobního vozidla s dodávkou v obci Zátor, na silnici spojující města Bruntál a Krnov. Na pomoc byly ihned vyslány dva týmy rychlé zdravotnické pomoci a rendez-vous s lékařem, všechny z krnovského stanoviště.

Posádky zdravotnické záchranné služby ošetřovaly tři zraněné účastníky nehody:
Muž středního věku, jehož totožnost byla zdravotníkům neznámá, zůstal zaklíněn v osobním vozidle a musel být vyprošťován. Lékař ZZS zjistil, že je pacient v bezvědomí a přímém ohrožení života. Záchranáři museli přistoupit k zajištění jeho dýchacích cest a připojení k umělé plicní ventilaci. Po provedení přednemocniční neodkladné péče byl se zraněním hlavy a mozku a také s podezřením na vnitřní poranění břicha transportován do krnovské nemocnice. V kritickém stavu byl předán na tamním anesteziologicko-resuscitačním oddělení.

Ošetřeni museli být další dva muži, a to ve věku šestačtyřiceti a šestadvaceti let. Utrpěli poranění dolní, resp. horní končetiny. Byli při vědomí a jejich zranění se jevila jako středně těžká. Záchranáři oba pacienty po provedeném ošetření přepravili rovněž do nemocnice v Krnově.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK