logo

Žehnání novým sanitkám pražské záchranky kardinálem Dominikem Dukou

Hlavní město Praha - 23.12.2016

Na Hradčanském náměstí proběhl ve čtvrtek odpoledne slavnostní akt, při kterém bylo požehnáno kardinálem Dominikem Dukou deseti novým sanitním vozům a automobilu supervizora pražské záchranné služby.

Akci bohužel vládlo vlezlé zimní počasí, ale i tak jí hodnotit jen jako opravdu vydařenou. Zásluhu na ní má již zmíněný kardinál Dominik Duka, stejně tak i pražský radní Radek Lacko a v neposlední řadě také ředitel ZZS HMP Petr Kolouch. Poděkovat si zaslouží i všichni ostatní, co se na ní podíleli, bez nich by to nešlo uskutečnit – garážmistři, řidiči i záchranáři.
dsc_0466
Musíme také zmínit, že na Hradčanech došlo i na překvapení, jenž stálo za nemalou pozornost. Postarali se o něj spontánně dva kolegové ze ZZS HMP a do autentické podoby ho zhmotnila skvělá cukrářka Jana Králová, t.č. manželka taktéž jednoho z pražských záchranářů a zároveň provozovatelka dortového studia CAKERY.cz 😉 Takže je již jasné, co tím do poslední chvíle utajovaným překvapením bylo. Samozřejmě dort v podobě nové sanitky. Tu následně jako dar převzal kardinál Dominik Duka.
dsc_0648
Děkujeme všem zúčastněným a nové sanitky ať nám při nelehké práci slouží co nejlépe!

PS: Sanitky i vůz supervizora podrobně představíme později.

ZZS HMP