logo

Vážná dopravní nehoda se stala přímo před zraky koronera karlovarské záchranky

Karlovarský kraj - 5.1.2017

Před středeční 18. hodinou vyslalo zdravotnické operační středisko koronera na výjezd. Po cestě začalo před ním předjíždět vozidlo, které dostalo smyk a přetočilo se na střechu.

Naše lékařka v koronerském vozu ihned zastavila a spolu s ostatními svědky začala dvěma osobám poskytovat první pomoc. Vzhledem k tomu, že vůz začal hořet, bylo nutné za pomoci svědků dostat oba zraněné mimo něj. Jednalo se o dva muže, z nichž jeden, řidič, byl v bezvědomí. Na místo byla povolána letecká záchranná služba. Muže s mnohočetnými život ohrožujícími zraněními se podařilo „probrat“ z bezvědomí. Spolu se záchranáři, kteří na místo dorazili pacienty ošetřili a zajistili. Po předání pacientů záchranářům pokračovala ve své cestě.

Muži byli následně v péči záchranářů a výjezdového lékaře. Letecká záchranná služba vážně zraněného muže transportovala na emergency FN Plzeň. Druhého muže s pohmožděným hrudníkem a zraněným kolenem záchranáři předali na chirurgické ambulanci Nemocnice v Chebu.
15874961_952319408202019_741097756018599306_o
Poděkování patří nejen lékařce sloužící koronera, ale také svědkům, kteří pomáhali. Dále kolegům z hasičského záchranného sboru a policie za pomoc, zajištění místa a jeho přípravu pro přistání letecké záchranné služby v současných meteorologických podmínkách. V neposlední řadě patří dík kolegům z LZS, kteří jsou profíci v takřka v jakýchkoli podmínkách.

ZZS KVK