logo

Záchrana muže bez domova v plzeňské ulici U Radbuzy

Plzeňský kraj - 7.1.2017

Obrovské štěstí měl muž bez domova, kterého dnes ráno našla náhodná chodkyně v ulici U Radbuzy a zavolala na městskou policii. Sanitka ho okamžitě převezla do zdravotnického zařízení.

Vrak automobilu, u kterého strážníci muže bez domova posléze objevili, byl pro něj doslova pastí. Visel z něj za kalhoty, jež měl vysvlečené až ke kotníkům. Nehýbal se, země se dotýkal rameny a hlavou, byl zraněný, bylo vidět, že má obě nohy omrzlé. Tou dobu se teplota vzduchu pohybovala kolem -14 stupňů Celsia. Záchranu strážníkům stěžoval kříženec německého ovčáka, kterého se jim muselo podařit nejdříve uklidnit. Pes jim totiž bránil v přístupu, štěkal a vrčel. Hlídka nakonec muže ze zavěšení za nohy osvobodila a s maximální opatrností jej uložila na připravenou termofólii. Následně mu poskytla prvotní pomoc.

Osmapadesátiletý muž byl zmatený, dezorientovaný, tvrdil, že na místě byl pouze jen chvíli a odchází, přičemž nohy mu to zjevně nedovolily. Přivolaní záchranáři muže transportovali do zdravotnického zařízení. O psa se postarali strážníci z odchytové skupiny, odchytli ho a převezli do útulku.

uradbuzy p1080713 p1080715Foto a info MP Plzeň