logo

Policisté na Kladensku zachránili řidiči život

Středočeský kraj - 9.1.2017

Dne 5. ledna 2017 v časných ranních hodinách byla nahlášena na tísňovou linku 158 vážná dopravní nehoda na silnici č. 1/61 u obce Buštěhrad. Tu nahlásil duchapřítomně projíždějící řidič taxislužby, který na místě zastavil a snažil se muži, který havaroval přivolat pomoc.

Taxikář na místě zjistil, že řidič osobního automobilu Citroen dostal na zasněžené vozovce smyk a vyjel mimo komunikaci, kde naboural do stromu. Řidič tohoto automobilu byl zraněn na hlavě a z rány silně krvácel. Muži spolu začali komunikovat a zraněný žádal taxikáře, aby nikoho nevolal, že je v pořádku. Této prosby však zachránce nedbal, odešel ke svému vozidlu a zavolal na tísňovou linku 158. Poté se vrátil k havarovanému automobilu, kde se však již nikdo nenacházel. Za okamžik na místo přijeli policisté z Obvodního oddělení Unhošť, kteří začali pátrat po zraněném řidiči. Toho našli během několika minut v objektu firmy v obci Buštěhrad. Muž silně krvácel z tržné rány na hlavě. Zasahující policisté mu poskytli první pomoc a vyčkali do příjezdu rychlé záchranné služby. Sanitní vůz převezl sedmatřicetiletého muže z Kladna do Oblastní nemocnice v Kladně. Tam lékaři konstatovali, že u zraněného vzniklo tepenné krvácení, které ho ohrožovalo na životě. Svým včasným zásahem policisté zachránili tomuto řidiči život. Také na místě policejní hlídka zjistila, proč muž z havarovaného automobilu zmizel. Dechová zkouška na alkohol totiž ukázala, že muž usedl za volant pod vlivem alkoholu. Byla mu naměřena hodnota 1,22 promile. Zraněný navíc nejprve strážcům zákona tvrdil, že nabouraný Citroen vůbec neřídil, což bylo vyvráceno výpovědí svědka a následným zajištěním stop na místě a v okolí události.

Poděkování také patří výše zmiňovanému řidiči, který projížděl v místě dopravní nehody a jako jediný zastavil na místě havárie své vozidlo a šel zraněnému řidiči pomoc.

mnn mmmn

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno