logo

Krajská rada schválila nákup nových sanitek pro zlínskou záchranku, bude jich 13

Zlínský kraj - 11.1.2017

Zahájení veřejné zakázky na dodání 13 nových sanitních vozidel pro Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje schválila krajská rada. Předpokládaná hodnota zakázky dosáhne téměř 45 milionů korun včetně DPH.

V rámci zakázky bude pořízeno 8 nových sanitních vozidel typu C 4×4, 4 terénní sanitní vozidla typu B 4×4 a 1 sanitní vozidlo typu C, uzpůsobené pro přepravu pacientů s podezřením na vysoce nakažlivé nákazy a také nadměrných pacientů. „Toto speciální vozidlo bude disponovat lůžkem s větší nosností a také lepší ovladatelností, což osádce vozu v mnoha případech usnadní její práci,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, který má oblast zdravotnictví ve své gesci.

Nové vozy by již v letošním roce měly přispět k obnově vozového parku Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, která je krajskou příspěvkovou organizací. Sanitky typu C tak budou nově sloužit ve Zlíně (z toho 3 na výjezdové základně na Peroutkově nábřeží, a 2 na ul. L. Váchy), další 2 vozy v Uherském Hradišti a po 1 kusu v Kroměříži a Bystřici pod Hostýnem. Co se týká terénních sanitek typu B, ty po 1 kusu obdrží výjezdové základny v Bystřici pod Hostýnem, Vsetíně, Karolince a Zlíně (Peroutkovo nábřeží). Posledně jmenovaná základna bude využívat také výše zmíněné speciální vozidlo.

Hejtmanství s postupnou obměnou sanitních vozů počítá i v dalších letech. Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje v současnosti disponuje 55 sanitními vozidly (z toho 9 je tzv. malých sanitních vozů pro systém Rendez-Vous).

Jan Vandík
Krajský úřad Zlínského kraje