logo

Zraněným řidičům poskytli v Kroměříži první pomoc hasiči

Zlínský kraj - 30.1.2017

V neděli po devatenácté hodině zasahovali profesionální hasiči na místě dopravní nehody tří osobních vozidel v Kroměříži.

K dopravní nehodě došlo na mostě K. Rajnocha. Podle informací, které přijalo operační středisko zlínských hasičů včera v 19:11 hodin, se měly na místě nehody nacházet tři zraněné osoby z nichž jedna měla být ve vozidle zaklíněna.

Po příjezdu na místo velitel zásahu potvrdil nehodu tří vozidel a dále upřesnil, že došlo ke zranění dvou řidičů. Třetí řidič vyváznul bez zranění. Všichni účastníci nehody byli v době příjezdu hasičů mimo vozidla.

Hasiči začali okamžitě poskytovat předlékařskou pomoc oběma zraněným, ve které pokračovali až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Pak záchranářům ještě dále asistovali.

Po zajištění místa nehody a havarovaných vozidel proti vzniku požáru, hasiči likvidovali pomocí sorbentů uniklé provozní kapaliny. Místo nehody také nasvětlovali s využitím teleskopického osvětlovacího stožáru svého zásahového vozidla. Po zadokumentování události policisty pomohli s naložením vraků na odtahovou službu a uklidili komunikaci.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na komunikaci zcela uzavřen, později byl částečně obnoven a řízen policisty.

por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje