logo

V lyžařském areálu Na Monínci vypadl z lanovky pětiletý chlapec, vrtulník LZS ho transportoval do jedné z pražských nemocnic

Středočeský kraj - 9.2.2017

Okolnosti případu jsou dosud nejasné. Policisté vyzývají případné svědky, aby se jim co nejdříve přihlásili.

K události došlo ve středu 8. února letošního roku kolem dvanácté hodiny polední v lyžařském areálu Monínec. Pětiletý chlapec, který tady cestoval lanovkou v doprovodu své osmatřicetileté matky, v jednu chvíli spadl dolů z výšky přibližně osmi metrů. Zraněného jej transportovala letecká záchranná služba do jedné z pražských nemocnic. Okolnosti pádu jsou dosud nejasné.

Policisté se o celé události dozvěděli až s téměř dvouhodinovým zpožděním. Bezprostředně po oznámení vyrazili na místo, kde provedli prvotní šetření. V současné době se celou věcí intenzivně zabývají. Právní kvalifikaci stanoví až po shromáždění nezbytných materiálů. V této souvislosti se obracejí na všechny případné svědky, kteří by mohli pomoci případ objasnit, aby se co nejdříve ozvali, buď policistům obvodního oddělení Votice na telefon: 974 871 760, anebo přímo na linku 158. Za pomoc a spolupráci děkujeme.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov