logo

Ivana Břeňková, místopředsedkyně zdravotnických odborů, profesně dehonestuje jihomoravské záchranáře, kteří nejsou v odborech

Jihomoravský kraj - 10.2.2017

Podívejte se na záznam tiskové konference, konané u příležitosti vyhlášení stávkové pohotovosti vzhledem k údajně napjaté a neřešené situaci na ZZS JMK, dle odborů zapříčiněné vedením organizace.

Za pozornost stojí mimo další řečnictví přítomných jeho třináctá minuta a projev Ing. Ivany Břeňkové, která je místopředsedkyní zdravotnických odborů. Dehonestuje v něm jihomoravské záchranáře a nabádá občany, ať raději nikdo na jih Moravy nejezdí, kdyby se mu stal nějaký úraz, takže dle ní nemůžete vědět, kdo by vás za zaměstnance záchranky vlastně přijel ošetřit a zdali na tamní záchrance bude vůbec někdo pracovat. To celé zdůvodňuje tím, že podle ní se kraj o situaci na ZZS JMK nestará.
Záznam tiskové konfefrence odborů: https://www.youtube.com/watch?v=d1WVZfZMlNQ
On se stará, ale pokud nevyhovuje odborářům, stará se špatně, či vůbec. Dostáváme se tak do situace, kdy si odbory chtějí diktovat, že vše musí být dle nich. Z toho je jasné, že jim nejde o pacienty, ani o všechny zaměstnance ZZS JMK, protože většinu opravdu nezastupují, naopak ta většina není na jejich straně a začíná je nabádat nebo již nabádá, ať je nechají v klidu pracovat. Tím, kdo vytváří stresové prostředí, není vedení záchranky, ale právě její odbory.
břř
Jak si může vůbec paní místopředsedkyně Břeňková dovolit takovouto dehonestaci všech zaměstnanců jihomoravské záchranky, a zpochybňovat jejich odborné kvality? Podle ní tedy na ZZS JMK pracují vyjma odborářů nekvalitní zaměstnanci? Asi ano.

Záchranáři – neodboráři si své pacienty nevybírají, ani nemůžou, ošetřena by byla i paní místopředsedkyně, a to stejně kvalitně, jako kdokoliv jiný a kýmkoliv, nejen tím, kdo je organizován v bohulibé ZOO ZZS JMK.

Záchranářům jde především o pacienty, nikoliv o svůj prospěch. A odborářům? Navíc jejich nátlak na neodboráře, kdy je nutí k členství s tím, že pokud nepodepíší, tak uvidí, až se odboráři chopí moci, o tom si cvrlikají už i majáky na jihomoravských sanitkách.

Nikdo rozhodně netvrdí, že je u ZZS JMK vše v pořádku, ale bezchybná organizace podobného rozsahu prakticky neexistuje a poněkud zavádějící je také informace o podpoře ostatních záchranek v ČR těmto odborářským půtkám.