logo

Dva lidé nepřežili střet s kamionem nedaleko Jaroměře

Královehradecký kraj - 14.2.2017

K vážné dopravní nehodě v pondělí večer vyjížděli zdravotničtí záchranáři královéhradecké záchranky. Nedaleko obce Semonice došlo k čelnímu střetu osobního automobilu s kamionem. Z informací na tísňovou linku vyplynulo, že v osobním voze jsou zaklíněni tři lidé v bezvědomí.

Proto operátoři na pomoc ihned vyslali nejbližší tři posádky rychlé zdravotnické pomoci spolu s lékaři RV z Hradce Králové a Jaroměře. Na místo vyjel rovněž inspektor provozu.

V rámci prvotního třídění zraněných zdravotníci zjistili, že dva mladí muži při střetu utrpěli mnohočetná poranění neslučitelná se životem a zasahující lékaři museli konstatovat jejich úmrtí. Třetí z cestujících utrpěl vícečetná těžká zranění a z vraku jej museli vyprostit hasiči. Ještě v průběhu vyprošťování zdravotníci zraněnému podali potřebné léky proti bolesti a následně jej uvedli do umělého spánku.

Po zajištění dýchacích cest byl muž napojen na přístroj pro umělou plicní ventilaci a stabilizován ve speciálních transportních prostředcích. Ještě z místa zásahu lékař záchranné služby avizoval převoz mladého muže do královéhradeckého traumacentra a aktivoval přípravu potřebných krevních derivátů. Do rukou připraveného týmu byl pacient předán ve vážném, ale stabilizovaném stavu.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK