logo

Tragická nehoda hasičské cisterny na Karvinsku, jeden člen posádky zemřel na místě, druhý byl těžce zraněn

Moravskoslezský kraj - 18.2.2017

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pátek 17. února večer u vážné dopravní nehody na Karvinsku. Operátoři ZZS obdrželi informaci o havárii nákladního cisternového automobilu krátce před dvacátou hodinou s tím, že došlo ke zranění dvou osob. Na místo události vyjela spolu s ostatními složkami IZS skupina rychlé lékařské pomoci z Karviné a následně byla přivolána další lékařská posádka z Havířova.

Ve vozidle zůstali zaklíněni dva muži. Dvaadvacetiletý byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Posádky ZZS u něj zajistily žilní vstup a zahájily podávání léků ještě před jeho vyproštěním. Následně byl ošetřen s poraněními obou dolních končetin. Záchranáři jej zajistili krčním límcem, pánevním pásem a uložili do vakuové matrace. Pacient byl následně transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

O dva roky staršího muže vyprošťovali hasiči velmi složitě, k postiženému se nebylo možno dostat. Od počátku však nereagoval a nejevil žádné známky života. Zasahující lékařka u něj po vyproštění musela konstatovat smrt. Pacient utrpěl poranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl.

Foto HZS MSK

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK