logo

Automobil v Ostravě srazil dva chodce

Moravskoslezský kraj - 6.3.2017

Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly v neděli 5. března u dopravní nehody v Ostravě, při které došlo ke střetu automobilu se dvěma chodci. Událost byla pracovníky krajského operačního střediska ZZS přijata před dvacátou hodinou. Na místě události, v městské části Hrabůvka, zasahovaly dvě posádky záchranné služby.

Dopravní nehoda se odehrála v okamžiku, kdy se k místu blížilo sanitní vozidlo týmu rychlé zdravotnické pomoci, jenž byl na cestě k jinému zásahu. Profesionální pomoc tak byla u postižených téměř okamžitě.

Sedmnáctiletý mladík byl po kolizi s automobilem krátce v bezvědomí, následně se v péči záchranářů probral k vědomí. Utrpěl poranění hlavy a jeho stav svědčil pro poranění mozku.

O dva roky mladší dívka byla se zdravotníky v kontaktu, rovněž s poraněním hlavy. Záchranáři pacientům zajistili žilní vstupy pro podání léků, k ošetření použili krční límce, pánevní pás a vakuovou matraci. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli oba pacienti transportováni na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK