logo

Bezpečná třináctka znovu zaplní Sluneční náměstí, již v úterý

Hlavní město Praha - 9.4.2017

Pravidelná jarní přehlídka složek integrovaného záchranného systému, kterou pořádá městská část Praha 13 ve spolupráci se Zemskou nevládní organizací České republiky, se koná i v letošním roce. V úterý 11. dubna ve 13 hodin se na Sluneční náměstí v Praze 13 sjedou policisté, strážníci, hasiči, záchranáři, celníci a vojáci, aby zde předvedli svou techniku a ukázky zásahů. Akce probíhá pod záštitou starosty Davida Vodrážky.

Jedinečná příležitost vidět všechny bezpečnostní složky pohromadě se v Praze 13 skýtá každý rok na jaře. Náměstí před radnicí, kousek od stanice metra B – Hůrka, už po šestnácté zaplní technika Hasičského záchranného sboru a místních sborů dobrovolných hasičů, Policie ČR, Městské policie hl. města Prahy, Vojenské policie, zdravotnické záchranné služby a Armády ČR. Návštěvníci si mohou do detailů prohlédnout výstroj, která těmto složkám slouží při zásazích. Jako vždy budou součástí programu také ukázky výcviku služebních psů a koní, zájemci mohou projít rychlokurzem sebeobrany nebo první pomoci, vyzkoušet si výstroj policejního těžkooděnce nebo si prohlédnout mobilní operační sál pražské záchranné služby Golem. Očekáváme také přílet policejního vrtulníku, který přistane přímo na náměstí. Děti určitě ocení armádní laserovou a airsoftovou střelnici nebo dopravní hřiště. Na své si zkrátka přijde každý. Zajištěno je samozřejmě také občerstvení a živá hudba.
SAM_1303
„Jsme rádi, že i letos se podařilo zorganizovat tak velkou akci a přiblížit občanům, jak fungují záchranné složky České republiky. Ze všech předváděných ukázek je jasně zřetelné, že o naše zdraví a bezpečnost je dobře postaráno,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka k Bezpečné třináctce.

Eva Libigerovátisková
mluvčí městské části