logo

Tragické pondělní dopoledne v Jihomoravském kraji, tamní záchranka vyjížděla hned k několika vážným případům

Jihomoravský kraj - 11.4.2017

Krátce před desátou hodinou byla na KZOS nahlášena vážná nehoda na D1 poblíž obce Javůrek. Osobní automobil tam ve vysoké rychlosti narazil do kamionu a zůstal zaklíněný. Ve voze byla vážně zraněna mladá žena.

Přivolaná lékařka spolu se zdravotnickými záchranáři poskytli pacientce, která utrpěla vážné poranění hlavy, kompletní přednemocniční péči včetně zajištění dýchacích cest a následně ženu v kritickém stavu transportovali na urgentní příjem FN v Bohunicích. Druhý z pacientů, mladý muž, utrpěl pouze lehké poranění dolní končetiny a byl po ošetření převezen na traumatologii.
69c3f72f48 306bc
Ve stejnou dobu zasahovala posádka RLP v Březině na Blanensku. Muž středního věku vlezl do nezajištěného asi 3 metry hlubokého výkopu a zavalila jej zemina s kamením. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Po vyproštění muže lékařka konstatovala smrt. Pacient utrpěl mnohočetná zranění neslučitelná se životem, kterým ihned podlehl. Na místo byla povolána pomoc psychologa pro svědky tragické události.

Po desáté hodině pak byla ZZS JmK volána k případu pádu stromu na člověka. Při práci v lese u Jevíčka spadla koruna stromu na záda muži středního věku. Nehoda se stala v nepřístupném lesním terénu, záchranáři proto museli odstavit sanitu a pokračovat k pacientovi asi půl kilometru pěšky. Zraněný byl při vědomí, kvůli podezření na vážné poranění pacienta převzala LZS Olomouckého kraje a dál jej transportovala do traumacentra FN v Olomouci. Na místě zasahovala RZP z Velkých Opatovic, RV z Moravské Třebové a LZS Olomouc.

Tiskové oddělení ZZS JMK