logo

Plzeňští krajští zdravotničtí záchranáři na závodě Poběžovický železný hasič

Plzeňský kraj - 19.4.2017

V sobotu 15. dubna 2017 se pod záštitou senátora Jana Látky konal již třetí ročník extrémního závodu jednotlivců – Poběžovický železný hasič 2017. Na start velmi náročného klání se postavilo celkem 31 závodníků. Ti byli rozděleni do dvou věkových kategorií – do 30 a nad 30 let.

Na závodníky čekalo několik převážně silových disciplín – rozvinutí dvou hadicových vedení B, překonání dvoumetrové bariéry, hammerbox – 40 úderů kladivem, snesení dvou kanystrů ze schodů o celkovém objemu 40 kg, výběh schodů, vytažení zátěže na laně, transport figuríny o váze 80 kg, smotání dvou hadic B a vložení do boxu, napojení proudnice B na hrdlo stříkačky a proběhnutí cílem. Všichni závodníci byli oblečeni v zásahovém obleku a na zádech měli dýchací přístroj jako zátěž.

Studený vítr a déšť neodradil závodníky od podání skvělých výkonů. Všichni závodníci si sáhli na dno svých sil. I přes nepřízeň počasí bylo na náměstí přítomno hodně diváků, kteří podporovali závodníky v jejich výkonu a vytvářeli příjemnou atmosféru.

Celkovým vítězem se letos stal Pavel Kouřík z JSDH Díly s časem 03:22,5. V kategorii nad 30 let zvítězil Antonín Rendl z SDH Česká Kubice s časem 04:10,5.

„Na místě působila po celou dobu výjezdová skupina RZP, která se starala jak o zdravotnické zajištění závodu, tak o statickou ukázku vozidla ZZSPk. Představení sanitního vozidla budilo značnou pozornost zvláště u dětí. Záchranáři také odpovídali na různé dotazy. Velký zájem byl o informace ohledně aplikace Záchranka, která nedávno oslavila první rok od spuštění. Co se týká zdravotnického zajištění, záchranáři ošetřili malého chlapce s oděrkou na koleni a dva účastníky závodu s prekolapsovými stavy, z nichž jeden byl kvůli přetrvávajícím obtížím po důkladném vyšetření a ošetření převezen posádkou RZP do nemocnice,“ uvedla Bc. Marcela Soukupová ze ZZSPk.
autor_foto_radek_Andrle_7 autor_foto_Radek_Andrle_8 Poběžovice_2
Foto Radek Andrle

ZZS Plzeňského kraje