logo

Požár chaty v Masečíně, záchranáři ošetřili její majitelku a jednoho ze zasahujících hasičů

Středočeský kraj - 19.4.2017

Dne 29. března 2017 v dopoledních hodinách, došlo k požáru chaty v katastru obce Masečín, okres Praha západ. Výjezd byl nahlášen posádkám ZS ASČR v 10.51 hodin a na místo vyjížděly posádky RV s lékařem ze Zbraslavi, posádka RZP z Davle a inspektor provozu ZS ASČR.

Při požáru se nadýchala zplodin hoření majitelka chaty a po vyšetření lékařem a zajištění byla transportována posádkou RZP na interní příjmovou ambulanci FTN Praha – Krč. Nikdo jiný se v objektu nenacházel. Žena zde bydlela sama a společně i se dvěma psy naštěstí včas hořící objekt opustila.

Dále byl v průběhu hasebních prací ošetřen se zdravotními potížemi jeden ze zasahujících hasičů, který byl po vyšetření a zajištění přítomným inspektorem provozu předán posádce RZP PPNP ze Zbraslavi k transportu na preventivní vyšetření a následně byl posádkou taktéž předán na interní příjmovou ambulanci FTN Praha – Krč.

Součinnostní spolupráce na místě zásahu: ZS ASČR, jednotky HZS Jílové u Prahy, Řevnice a Dobříš, SDH obcí a Policie ČR. Příčina požáru je v šetření vyšetřovatelů HZS a Policie ČR.

Zaznamenal + fotodokumentace: Mgr. Radek Benda, inspektor provozu ZS ASČR