logo

Posádky ZZS úspěšně resuscitovaly vážně zraněného muže na Novojičínsku poté, co spadl s vysokozdvižným vozíkem z korby kamionu

Moravskoslezský kraj - 23.4.2017

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v pátek 21. dubna večer u pracovního úrazu v Šenově u Nového Jičína. Před půl desátou přijali operátoři záchranné služby informaci o pádu vysokozdvižného vozíku a zranění jeho řidiče. Na pomoc ihned vyjely posádky rendez-vous z Fulneku a rychlé zdravotnické pomoci z Kopřivnice.

Čtyřiašedesátiletý muž překládal materiál pomocí vysokozdvižného vozíku, přičemž i se strojem spadl z korby kamionu. Při pádu a následném nárazu na betonovou zem utrpěl poranění hlavy a záhy upadl do bezvědomí a bezdeší. Pod vedením operátora ZZS zahájili svědkové poskytování základní první pomoci, a to včetně srdeční masáže. V okamžiku příjezdu našich posádek nejevil postižený stále žádné známky života a týmy ZZS proto pokračovaly ve snaze o jeho záchranu tzv. rozšířenou resuscitací. Zajistily postiženému dýchací cesty a řízenou ventilaci, přístrojem prováděnou nepřímou srdeční masáž a nezbytné léky. Po přibližně patnácti minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh a po dalších provedených úkonech mohly posádky ZZS přikročit k transportu zraněného do ostravské Fakultní nemocnice. Ve velmi vážném stavu byl předán na oddělení tamního urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK