logo

Další smrtelná nehoda na Bruntálsku

Moravskoslezský kraj - 1.5.2017

K druhé smrtelné víkendové nehodě museli 30.4. dopoledne vyjíždět moravskoslezští záchranáři. Po tři čtvrtě na jedenáct obdrželi tísňovou výzvu, podle které došlo k havárii osobního vozidla mezi obcemi Tvrdkov a Horní Město. Automobil sjel ze silnice a srázu do potoka, kde se převrátil. K zásahu vyjely obě posádky ZZS MSK ze stanoviště v Rýmařově a k misi vzlétl vrtulník LZS z Ostravy.

Uvnitř vozidla zůstali zaklíněni dva muži, kteří v něm cestovali, vyprostit se je podařilo svědkům nehody. Třiadvacetiletý pacient nejevil žádné známky života. Přítomná lékařka proto ještě před příjezdem posádek ZZS zahájila resuscitační pokusy, s nimiž jí v prvních chvílích pomáhali hasiči. Rozšířenou resuscitací pak ve snaze o záchranu pokračovaly také týmy ZZS. Muž však utrpěl poranění neslučitelná se životem a lékaři ZZS proto museli konstatovat jeho smrt.

Čtyřiadvacetiletý účastník nehody byl ošetřen s mnohočetnými poraněními v oblasti hrudníku, pánve a dolní končetiny. Byl uložen do vakuové matrace, zajištěn krčním límcem a pánevním pásem a záchranáři zahájili podávání potřebných léků. Poté jej vrtulník LZS transportoval na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě, kde byl předán do péče lékařů urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK