logo

XII.ročník mezinárodní konference Olomoucké dny urgentní medicíny začal

Olomoucký kraj - 10.5.2017

Letošní ročník mezinárodní konference „ODUM“ se uskuteční ve dnech 10-12.5.2017 v prostorách Congress Hotel Clarion v Olomouci s největším počtem zahraničních účastníků (Velká Británie, Francie, Švýcarsko, Rakousko, Chorvatsko, Polsko, Ukrajina, Slovensko a Slovinsko).

Záštitu nad konferencí převzali významné osobnosti ministr zdravotnictví ČR, hejtman Olomouckého kraje, rektor univerzity Palackého v Olomouci a další. Organizace zaštiťující konferenci k nim tradičně patří Univerzita Palackého v Olomouci, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, Mezinárodní červený kříž a Český červený, konference očekává až 250 zmiňovaných účastníků z celého světa.

Témata konference mimo jiné budou Health Care in Danger, novinky v urgentní medicíně 2017, domácí porody, setkání evropských expertů – lékařů, složek IZS s doporučeními pro region střední a východní Evropy.

V národní sekci během konference budou diskutovány témata nové doporučené postupy a metodiky pro poskytování akutní péče v přednemocniční neodkladné péči a nemocniční neodkladné péči, právní problematika, jeden z bloků bude věnován současně ožehavému a velmi mediálně sledovanému tématu domácím porodům a resuscitaci novorozence.