logo

Zdravotničtí záchranáři získají moderní zázemí v Manětíně

Plzeňský kraj - 13.5.2017

Za hojné účasti široké veřejnosti, médií i politické reprezentace slavnostním poklepem krajští zdravotničtí záchranáři ve čtvrtek 11. května položili základní kámen nové výjezdové základny ZZSPk v Manětíně.

Zdravotničtí záchranáři přitom působí v Manětíně již několik let, ovšem v nevyhovujícím objektu, kde mimo jiné chybí plnohodnotná garáž. Ze stávajícího místa je zároveň komplikovaný výjezd na komunikaci. Začátek stavby, která přiléhá k místní hasičské zbrojnici, je naplánován na květen letošního roku a kolaudace by měla proběhnout už letos v září. Cena novostavby činí 3.508.000 Kč včetně DPH a investorem je zřizovatel ZZSPk, tedy Plzeňský kraj. Pozemek darovalo město Manětín.

„Jsem ráda, že se nám daří každoročně otevírat nové základny zdravotnických záchranářů, které zlepšují jejich zázemí a tím i dostupnost přednemocniční neodkladné péče v našem kraji. A to většinou i díky pomoci místní samosprávy,“ uvedla během slavnostního ceremoniálu krajská radní pro zdravotnictví Milena Stárková.

Slavnostního položení základního kamene se zúčastnila celá řada významných hostů, mimo jiné senátorka a lékařka Milada Emmerová, poslanec Václav Votava nebo čerstvě povýšený brig. generál František Pavlas z Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.

Text a foto: Vítězslav Sladký