logo

RETTMobil 2017: MEDIROL prezentoval nové křeslo, představil se rovněž náš rukavičkář Holík a výrobce oděvů DEVA FM

Svět - 29.5.2017

Záchranářský veletrh RETTMobil 2017 představil návštěvníkům kromě automobilové techniky také ostatní pomůcky, prostředky a vybavení, které jsou v segmentu hasičů a záchranné služby používány.

Veletrhu se jako již tradičně zúčastnil také český výrobce transportní techniky, společnost MEDIROL, která je i partnerem našeho webu a zajistila redakci vstup do areálu, za což jí tímto děkujeme. Do Fuldy přivezla kromě nosítek také inovovanou verzi transportního křesla Clubman, které je nyní nejen o poznání, ale také o pár kilogramu lehčí, což výrazně usnadní práci řidičům zejména převozových sanitních vozidel. Stánek MEDIROLu byl hned v první hale, a po celou dobu veletrhu projevovalo o tyto české transportní produkty mnoho lidí z řad odborné veřejnosti. Každý si navíc mohl odnést malou pozornost v podobě přívěsku na klíče či designově velmi vydařené placky.

Z našich výrobců se v Německu prezentoval také již dostatečně známý výrobce rukavic pro záchranáře, hasiče, policii či armádu, firma Holík International. Ta zde měla také svůj stánek a to prostřednictvím německého prodejce.

Neztratila se ani frýdecko-místecká firma DEVA FM, která se již přes dvě desetiletí zabývá výrobou kvalitních nehořlavých obleků pro hasiče. Ve svém portfoliu nabízí oblečení i pro ostatní složky IZS včetně záchranných služeb.

Ve výstavních halách bylo kromě tří již zmíněných firem k vidění až neskutečné množství nejrůznějších, zejména německých výrobců oblečení pro záchranáře, pochopitelně také výrobců zdravotnických pomůcek věhlasných značek, jako je ZOLL, Corpuls, Lukas, Dräger, MSA, Philips atd.

Největší stánky měly výrobci transportních pomůcek. Stryker, Ferno, Spencer, Kartsana, každý z nich byl k nepřehlédnutí. O to víc potěší, že i když byla prezentace MEDIROLu oproti nim komornější, že se mezi takovouto konkurencí neztratila, ba naopak.

Co se show týče, opanoval veletrh německý výrobce ochranné obuvi, firma HAIX. Ta nabízí boty pro všechny záchranné složky včetně vojáků. Ve Fuldě nabízela stejně jako jiní své produkty za veletržní ceny, nutno podotknout, a není to jen náš pocit, že oproti loňsku se ceny přibližují těm, za které nejen HAIXy pořídit v obchodě, což trochu ztrácí smysl veterhu.

Ze zajímavých stánků závěrem zmiňme také PowAirBox, což je automaticky odepínatelný systém elektrického napájení vozidel, kterým disponují i poslední nové sanitky pražské ZZS.

Místo ve Fuldě mělo i několik stěžejních výrobců majáků a výstražné techniky – Whelen, Federal Signal, Hella a několik menších společností.

18
Veletrh nepřinesl žádnou zásadní novinku, tak uvidíme, co přinese ten příští, který se bude ve Fuldě konat v termínu 16. – 18. května 2018.