logo

Muž v Ostravě se vážně zranil při jízdě na bruslích

Moravskoslezský kraj - 31.5.2017

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v neděli 28. května večer u vážného úrazu v Ostravě. Před půl osmou přijali operátoři ZZS tísňové volání z ostravské části Hrušov, kde došlo k pádu muže na in-line bruslích. Na místo ihned vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci a vzhledem k charakteru události vzlétl také vrtulník LZS.

Devětačtyřicetiletý pacient měl při jízdě na in-line bruslích spadnout, přičemž se udeřil do hlavy, která nebyla chráněna přilbou. Po události zůstal ležet na zemi v bezvědomí. Zasahující lékař u něj při prvotním vyšetření zjistil život ohrožující poranění hlavy a mozku. Postiženému bylo nutno zajistit dýchací cesty a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci. Záchranáři muže zajistili krčním límcem a uložili do vakuové matrace. Po podání léků a přípravě k transportu jej do ostravské Fakultní nemocnice šetrně přepravili letečtí záchranáři.

Posádky ZZS MSK zasahovali během víkendu u řady nehod cyklistů, několika pádů na in-line bruslích, koloběžkách… do začínající letní sezóny proto vyzývají k opatrnosti při provozování rekreačních aktivit, dodržování pravidel bezpečnosti a používání ochranných pomůcek.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK