logo

Honzův splněný sen

Liberecký kraj - 6.6.2017

Ve čtvrtek 1. 6. 2017 pořádal 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany v Libereckých kasárnách tradiční Den dětí vyhledávaný mnoha libereckými školkami a školami. Jako hosté sem byli pozváni také zástupci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Pro děti přivezli na ukázku sanitu RZP, vůz RV i nové vozidlo technologické a komunikační připravenosti.

Akce se poměrně záhy po příchodu prvních dětí nečekaně proměnila v „den splněných snů“. Mezi návštěvníky se hned ráno objevil Honza. Na svém invalidním vozíku, spolu se svým kamarádem Pavlem, „zaparkoval“ vedle záchranářských vozů a už se odtud nehnul. Brzy se ukázalo, že o liberecké záchranné službě leccos ví a poznal i „svého oblíbeného tiskového mluvčího Michala“. „Kdybych nebyl na tomhle, ukazujíc na invalidní vozík, dělal bych to! Jezdil bych sanitkou, byl bych záchranář. Sním o tom celý život!“ vyprávěl Honza. Tím bylo rozhodnuto. Záchranáři Honzu zvedli z vozíku a posadili jej do sanity za volant. Nadšením rozzářený úsměv byl nepřehlédnutelný. Honzovo štěstí se ještě znásobilo, když mohl sanitu rozhoukat – což si náležitě užíval. Následná jízda po areálu, samozřejmě na pozici spolujezdce, byla už absolutním vrcholem. Zblízka si pak s kamarádem prohlédli i ostatní 2 vozidla. Honza nepřestával opakovat, že se mu splnil životní sen. Strávil pak se záchranáři i zbytek akce a upřímně se s nimi spřátelil.

„Bylo to úžasné! Takový intenzivní zážitek nemáme každý den. Proto se o něj dělíme s ostatními. A Tobě plníme slib, Honzo! ;-)“

20170601_101312 20170601_101326

Michael Georgiev