logo

VIDEO: Čtvrtý ročník metodického cvičení záchranářů Rallye Ostrov je minulostí, letos se poprvé zúčastnili také záchranáři z Německa

Ústecký kraj - 7.6.2017

Vysoce nakažlivá choroba, zraněný myslivec po pádu z posedu, dítě s poraněnou páteří nebo teroristický útok. Nejen to přinesl v pořadí čtvrtý ročník metodického cvičení záchranářů Rallye Ostrov, který ověřil připravenost a profesionalitu záchranářů v mnohdy nelehkých terénních podmínkách skalního města Ostrov u Tisé. Letos se cvičení poprvé zúčastnili také záchranáři z Německa v rámci projektu „Přeshraniční spolupráce a vzdělávání v oblasti zdravotnických záchranných služeb“.

Třídenní cvičení je nejen prověřením posádek Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje a součinnosti s ostatními složkami IZS, ale má také vzdělávací charakter. Cvičení, které je zároveň soutěží, se zúčastnilo celkem 22 dvoučlenných posádek.

Z toho pět jich bylo za německou stranu. „Letos to bylo poprvé, co se cvičení zúčastnily také německé posádky a věříme, že jejich účast přispěje ke zkvalitnění spolupráce a také k prohloubení vzájemných vztahů,“ dodal náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Petr Bureš.

Součástí cvičení bylo devět úkolů – dva z nich proběhly dokonce v noci a jeden se týkal řešení mimořádné události, kdy neznámí pachatelé projeli branou areálu Božtěšice a úmyslně najeli do lidí. Tento úkol prověřil koordinovaný postup složek IZS pod velením Policie ČR. „Náměty těchto událostí jsou často připravovány podle skutečných událostí z reálného výjezdu,“ říká mluvčí ZZS ÚK Prokop Voleník.

Nejlepší výkon v rámci plnění soutěžních úkolu podala posádka ZZS ÚK Bílina, na druhém místě se umístila posádka ZZS ÚK Roudnice nad Labem a třetí byla posádka z Rumburku.

Čestný-titul
V rámci oficiálního zahájení celé akce udělila Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje několik titulů Čestného záchranáře ZZS ÚK, za dlouhodobou podporu, spolupráci a vstřícnost při zajištění přednemocniční neodkladné péče v Ústeckém kraji. Mezi nimi byl náměstek hejtmana Stanislav Rybák, vedoucí odboru kanceláře hejtmana Luboš Trojna, vedoucí odboru zdravotnictví Petr Severa, vedoucí oddělení organizace zdravotních služeb Hana Týlová a tajemník krizového štábu a bezpečnostní rady kraje Jiří Čermák.

Fotogalerie Ústeckého kraje

Fotogalerie Ústeckého deníku

Fotogalerie E – Ústí

20170602-ostrov-u-tise-zachranar-metodicke-cviceni-rallye-1_galerie-980 20170602-ostrov-u-tise-zachranar-metodicke-cviceni-rallye-10_denik-630