logo

Devátý den záchranářů Ústeckého kraje 2017

Ústecký kraj - 8.6.2017

Další ročník krajského dne záchranářů navštívily tisíce lidí. Počasí na lounském výstavišti v sobotu 3. června přálo a návštěvníci si tak mohli užít bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. A samozřejmě nechyběly dynamické ukázky, jako je vyproštění osob z havarovaného vozidla, vyzvednutí nevybuchlé munice z vody policejními potápěči nebo vznícení oleje pod dozorem hasičů, a k vidění byla také vystavená záchranářská, policejní, hasičská i armádní technika.

„Ústecký kraj každoročně podporuje složky integrovaného záchranného systému finančně i materiálně a přispívá tak ke zlepšování a zefektivňování práce záchranářů, hasičů a policistů,“ řekl 1. náměstek hejtmana Martin Klika při oficiálním zahájení akce.

„Jsem rád, že se nás tolik sešlo na lounském výstavišti, které je přímo stvořené pro takovouto akci. Ta je svým způsobem jakýmsi poděkováním složkám integrovaného záchranného systému i těm, kteří s nimi spolupracují, za jejich náročnou celoroční práci, se kterou se můžete na vlastní oči seznámit právě prostřednictvím dne záchranářů,“ přivítal návštěvníky hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a poté předal finanční šeky Krajskému ředitelství policie Ústeckého kraje, Hasičskému záchrannému sboru Ústeckého kraje a Krajskému sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v celkové hodnotě téměř 10 milionů korun.

Image1Image2

Hejtman Oldřich Bubeníček obdržel také od Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje titul Čestného záchranáře ZZS ÚK, za dlouhodobou podporu, spolupráci a vstřícnost při zajištění přednemocniční neodkladné péče v Ústeckém kraji, který mu předal ředitel ZZS ÚK Ilja Deyl. „Zdravotnická záchranná služba zde letos prezentuje připravenost záchranářů pro ošetření pacienta s vysoce nakažlivou nemocí, speciální ochranné obleky a transport tzv. biovakem,“ upřesnil tiskový mluvčí ZZS ÚK Prokop Voleník.

Ke konci programu museli hasiči uhasit opravdový požár. Konkrétně šlo o vznícení makety města Louny. Jednalo se o připomínku 500. výročí od vypálení historické části města. Tuto ukázku komentoval starosta Loun Radovan Šabata. Akce se zúčastnil také náměstek hejtmana Stanislav Rybák. Celým dnem provázel moderátor a bavič Josef Melen. Partnerem akce byla společnost NET4GAS.

Image3 Image4

Fotogalerie Ústeckého kraje