logo

Hromadná dopravní nehoda na Pražském okruhu u Vestce

Hlavní město PrahaStředočeský kraj - 12.6.2017

Dne 2. června 2017 došlo v 19.20 hodin na úseku dálnice D0  u Vestce, okres Praha západ, směrem k dálnici D 1, k hromadné dopravní nehodě několika osobních a dodávkových vozidel.

Na místo události vyjely posádky Záchranné služby ASČR – lékař v systému RV ze Zbraslavi, inspektor provozu ZS ASČR, posádka RZP z Davle a posádka RZP ZZS Středočeského kraje z Jesenice.
Taktéž na místo dopravní nehody vzlétla posádka LZZS ZZS HMP Praha, která si následně po vyproštění hasiči z havarovaného vozidla převzala do péče a k leteckému transportu vážně zraněného a zaklíněného řidiče. Po zajištění a stabilizaci životních funkcí, včetně připojení na umělou plicní ventilaci na místě, byl řidič následně transportován posádkou LZZS na oddělení ARO do FN Královské Vinohrady v Praze s diagnózou polytrauma.

Při této dopravní nehodě došlo dále k lehkému zranění dvou dospělých osob a jednoho dítěte z osobního vozidla. Všichni zranění byli po vyšetření a zajištění následně transportováni posádkami RZP na dospělou a dětskou chirurgickou ambulanci do FTN Praha Krč.

Na místě události spolupracovaly všechny složky IZS – Záchranná služba ASČR, ZZS Středočeského kraje, ZZS Hl. m. Prahy, dále jednotky HZS ze stanic Jílové u Prahy, Říčany a Praha, Policie ČR.

Zaznamenal + fotodokumentace: Mgr. Radek Benda, inspektor provozu ZS ASČR