logo

Pozvánka na pražský Den s Policií, 10. ročník oblíbené akce se uskuteční 17. června od 10 – do 19 hodin na Letišti Letňany

Hlavní město Praha - 15.6.2017

Návštěvníci se mohou i letos těšit na vystavenou techniku a ukázky činnosti jednotlivých zúčastněných složek – Policie České republiky, Městské policie hl. m. Prahy, Celního úřadu pro hl. m. Prahu, Vojenské policie Praha, Vězeňské služby ČR, Aktivních záloh Armády České republiky, Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy a Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy.

Mezi ukázkami je zařazeno např. slaňování z vrtulníku, seskok s padákem, ukázka využití dronu, fotbalové utkání na koních mezi Policií ČR a Městskou policií hl. m. Prahy. Dále také ukázky činnosti služebních psů, zadržení ujíždějícího vozidla apod.

U příležitosti letošního jubilejního ročníku se uskuteční unikátní turnaj na koních mezi rytířskou skupinou a policisty. Soutěžit se bude v různých disciplínách, např. sbírání věnečků, sekání zelí, střelbě z luku a dalších.

Mezi nejmodernější technikou bude možné spatřit i historická policejní vozidla. Během ukázek zahraje k poslechu Hudba hradní stráže a Policie České republiky.

Vstup na akci je zdarma.

dsp

por. Bc. Ladislav Beránek