logo

U dvou souběžných nehod s celkem pěti zraněnými na Novojičínsku zasahovaly posádky záchranářů

Moravskoslezský kraj - 17.6.2017

Pět posádek ZZS MSK zasahovalo v pátek 16. června u dvou dopravních nehod, které se odehrály v těsném sledu za sebou na Novojičínsku, a to jen několik kilometrů vzdušnou čarou od sebe.

Krátce po sedmé hodině bylo krajským operačním střediskem záchranné služby přijato tísňové volání a oznámení střetu nákladního vozidla s jiným automobilem na dálničním přivaděči poblíž Fulneku. Na místo vyjela posádka rendez-vous z Fulneku a skupina rychlé zdravotnické pomoci z Bílovce. Ošetřit bylo nutno osmačtyřicetiletého muže, který zůstal po střetu zaklíněn ve vozidle a musel být vyprošťován hasiči. Utrpěl poranění dolních končetin. Záchranáři jej následně přepravili do ostravské Fakultní nemocnice.

Jen o pět minut později řešili operátoři ZZS další telefonát k další nehodě na Novojičínsku, tentokrát na dálnici poblíž Studénky. Osobní vozidlo tam havarovalo a narazilo do svodidel. Na místo ihned vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyslány byly pozemní týmy ze stanovišť v Mošnově a Studénce.

Záchranáři ošetřovali čtyři muže ve věkovém rozpětí 27 až 59 let, kteří ve vozidle cestovali. Utrpěli středně těžká a těžká poranění, a to převážně v oblasti hrudníku a dolních končetin. Jeden z účastníků zůstal v automobilu zaklíněný. Všichni pacienti byli v době zásahu ZZS při vědomí a se zdravotníky komunikovali. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli transportováni do FN Ostrava – na urgentní, či centrální příjem a úrazovou ambulanci.

Ilustrační foto

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK