logo

Požár bytu na pražském Černém Mostě likvidovalo šest jednotek hasičů, proběhla evakuace celého domu

Hlavní město Praha - 19.6.2017

V neděli 18.06.2017 v 13:04 hodin zasahovalo šest jednotek pražských hasičů u požáru bytu ve druhém patře obytného panelového domu v ulici Kpt. Stranského na Černém Mostě. Na místo postupně přijeli hasiči ze Satalic, Strašnic, Holešovic, Krče, centrální a petřinské stanice.

Hasiči na likvidaci požáru kuchyně a vnitřního jádra bytu nasadili dva C proudy v dýchací technice, pomocí přetlakové ventilace odvětrávali společné prostory domu. V prvotní fázi zásahu byla zachráněna žena a dítě z hořícího bytu, následně pak hasiči zachraňovali a evakuovali prakticky celý dům a zraněné osoby předali ZZS.

Byt o velikosti 1+1 hořel prakticky v celém rozsahu, k jeho rozšíření na další části domu však nedošlo. Zplodiny hoření pronikly do chodby, proto hasiči museli část nájemníků zachránit pomocí vyváděcích masek. Hasiči zachránili z budovy 27 osob, prakticky celý dům byl evakuován.

Záchranáři, kteří na místo vyslali také velkokapacitní sanitku Atego, každého z evakuovaných zkontrolovali a u tří z nich rozhodli o převozu do nemocnice Na Bulovce k další péči. Jednalo se o členy jedné rodiny, těhotnou ženu, muže a tříletou holčičku.

Vyšetřovatel na místě odebral vzorky spotřebičů k dalšímu zkoumání, příčina je proto stále v šetření. Po 14:30 hodině se nájemníci domu postupně vraceli do svých bytů, zástupci MČ zajistili pro postiženou rodinu náhradní ubytování. Požár způsobil škodu 1,500.000 korun.