logo

Zásahy ZS ASČR u dopravních nehod o víkendu 24. a 25. června 2017

Středočeský kraj - 27.6.2017

V průběhu víkendu zasahovaly posádky Záchranné služby ASČR Praha – západ u dvou vážných dopravních nehod.

První nehoda se stala v sobotu, 24. 6. 2017, krátce před 19.30 hodinou poblíž obce Slapy, kdy po střetu dvou osobních vozidel došlo ke zranění řidičů z obou vozidel, přičemž jedno z osobních vozidel zůstalo převrácené na střeše. Na místo vyjely posádky RV a RZP z Mníšku pod Brdy a dokumentarista ZS ASČR. Po vyšetření a zajištění byli oba zranění řidiči transportováni posádkou RZP Mníšek v doprovodu lékaře RV do traumacentra FN Praha – Motol.

Na místě události spolupracovaly všechny složky IZS – ZS ASČR, jednotka HZS ze stanice Jílové u Prahy a Policie ČR.

V neděli, dne 25. 6. 2017 krátce před 15 hodinou, došlo na silnici mezi Radotínem a Černošicemi k dopravní nehodě osobního vozidla po nárazu do stromu, ve kterém cestovalo 7 osob, přičemž jedna osoba musela být následně vyproštěna z vraku vozidla jednotkou HZS. Na místo události vyjely posádky RV a RZP z Mníšku pod Brdy, dvě posádky RZP PPNP ZS ASČR a jedna sanita DNR ZS ASČR. K dopravní nehodě vyjel i dokumentarista ZS ASČR, který se nacházel poblíž místa události a přímo spolupracoval se zasahujícími složkami IZS.

Při dopravní nehodě utrpěli všichni cestující ve vozidle různá zranění středně těžkého až lehčího charakteru, se kterými byli po vyšetření a zajištění přítomnými posádkami ZZS a posádkou DNR transportováni do traumacentra FN Praha – Motol a na Emergency do ÚVN Praha – Střešovice.

Na místě události události spolupracovaly všechny složky IZS: ZS ASČR, ZZS hl. m. Prahy, ZS Trans Hospital Plus, dále jednotky HZS z Prahy – Radotína a Řevnic, jednotka SDH Černošice, Městská policie Černošice a Policie ČR.

Zaznamenal: PhDr. Radek Benda, inspektor provozu ZS ASČR, fotodokumentace: Michal Milbauer