logo

Kryštůfek bavil děti na Klatovsku

Plzeňský kraj - 3.7.2017

Kryštůfek je maskotem malých záchranářů už několik let. Dětem přináší psychologickou úlevu během jejich ošetřování, a také spoustu nápadů a radosti při různých akcích. Letos zavítal v rámci dětského dne do Bolešin na Klatovsku, kde předznamenal blížící se letní prázdniny.

Dětský den se konal na fotbalovém hřišti a sešlo se zde na 180 dětí. Bylo pro ně připraveno 16 stanovišť, na kterých plnily různé úkoly. Jedním z nich bylo Malování s Kryštůfkem. Dále pro děti byla připravena ukázka první pomoci i edukace v resuscitaci a volání na tísňovou linku 155. Přijeli záchranáři i hasiči. Krom toho se návštěvníci mohli svézt na čtyřkolkách, zastřílet si s indiánem a zkusit i jiné kratochvilné atrakce. Připraveno pro ně bylo i malování na obličej a tetování.

Na stanovišti Malování s Kryštůfkem se děti setkaly se známou herečkou z TV seriálu Ulice, Sarou Sandevou. Sara Sandeva pochází z hlavního města Skopje v Makedonii a do České republiky se přistěhovala s rodinou v roce 1998. Herectví se věnuje už od svých šesti let. Studuje na konzervatoři a krom účinkování v televizi také hraje na scéně La Fabrika. Dalším VIP hostem byl fotbalista Jan Sýkora. Při splnění všech úkolů byly děti odměněny diplomem, odznáčkem Kryštůfka a dostaly i dárkovou tašku. Na konci akce byl předán šek v hodnotě 7.363 Kč, který za Nadační fond Kryštůfek přebral pan René Ondrejka.

Text: Vítězslav Sladký

Foto: Soňa Klugová