logo

Teprve dvouletou holčičku se pardubickým a královéhradeckým záchranářům poté, co tonula, oživit i přes veškerou snahu nepodařilo

Pardubický kraj - 18.7.2017

Dne 17.7. krátce po půl páté odpoledne přijalo Zdravotnické operační středisko ZZS Pardubického kraje tísňovou výzvu o topícím se dvouletém děvčátku v rybníce na Lanškrounsku. Na místo byly v nejvyšší naléhavosti ihned vyslány dvě pozemní posádky záchranářů, jedna s lékařem, jedna bez lékaře, a k misi vzlétl rovněž vrtulník královéhradecké záchranky.

Dívka byla po vytažení z vody od počátku v bezvědomí a musela být do příjezdu posádek ZZS, které byly na místě za šest minut od nahlášení, resuscitována podle pokynů operátorů tísňové linky 155 Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. Zdravotníci poté převzali pacientku do své péče. Zasahující lékaři ji mimo jiné zajistili dýchací cesty a následně byla dívka napojena na přístrojové dýchání. V resuscitaci s využitím všech dostupných léků a přístrojů pokračovali záchranáři déle než hodinu. Přes veškerou snahu se jim, bohužel, nepodařilo obnovit srdeční aktivitu dívenky a resuscitace musela být ukončena jako neúspěšná.

Příčina této tragické události je v šetření Policie ČR.

Info ZZS Pak/ZZS HKK