logo

Nehoda u Jablonného v Podještědí si vyžádala 6 zraněných

Liberecký kraj - 23.7.2017

Včerejší nehoda dvou osobních automobilů na komunikaci I/13 v části obce Lvová si vyžádala 6 zraněných. Nehoda byla hasičům ohlášená v 19:34 hodin a na místě zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Jablonného v Podještědí, dále pět posádek záchranářů a vrtulník LZS.

Ihned po příjezdu hasiči vyprostili hydraulickým rozpínákem zaklíněného spolujezdce z vozidla Peugeot. Dalším zraněným se podařilo dostat mimo vozidla bez vyproštění a hasiči je soustředili dál od místa události ke krajnici, kde byli postupně ošetřováni. Na místě zasahovalo pět pozemních posádek ZZS, jedna letecká. Dále ošetření zraněných prováděla Městská policie Jablonné v Podještědí a PČR. Jelikož byly mezi zraněnými také 2 děti, povolal velitel zásahu na místo psychologickou pomoc, a to jak pro účastníky, tak pro rodiče. K události tak vyjela psycholožka HZS Libereckého kraje a jeden z členů týmu posttraumatické intervenční péče (PIP).

„Po rozvozu raněných do nemocnic jsme likvidovali společně se správcem komunikace únik ropných produktů v celé šíři komunikace, použili jsme celkem 120 kg sorbentu. Vozidla jsme přesunuli ke krajnici, aby mohla začít fungovat doprava alespoň kyvadlově,“ popsal velitel zásahu nprap. Mgr. Jan Přerovský ze stanice Jablonné v Podještědí.

Foto: HZS LK, stanice Jablonné v Podještědí.
Info: por. Mgr. Zdenka Štrauchová