logo

Dvě nedělní nehody motorkářů na Táborsku, jeden z nich po střetu se sportovním vozem Corvette musel být resuscitován

Jihočeský kraj - 24.7.2017

Jen sedm minut dělilo v neděli 23. července dvě ohlášení na tísňovou linku u nehodách motorkářů. Obě nehody se staly na Táborsku, u jedné musel zasahoval vrtulník LZS.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor zasahovali od 14:12 hodin na silnici I/3 u Sudoměřic u Tábora, kde se srazily osobní auto značky Škoda Octavia a motorka Yamaha. V době příjezdu hasičů u nehody již zasahovaly Policie ČR a ZZS včetně LZS. Při nehodě bylo zraněno celkem pět osob. Zraněné osoby byly mimo vozidlo a motocykl v péči zdravotníků, vyproštění nebylo potřeba. Táborská jednotka zajistila oba dopravní prostředky proti požáru. Z Octavie unikla chladicí kapalina a motorový olej, které hasiči zlikvidovali sorbentem. Hasiči dále pomohli s transportem zraněného motorkáře do vrtulníku LZS. Po zadokumentování nehody Policií ČR jednotka spolupracovala při nakládce vozidel odtahovou službou a po uvolnění komunikace provedla její úklid od sorbentu, střepů a plastů.

Jen v rozmezí několika minut zasahovali hasiči na Táborsku u obdobné nehody. Osobní auto značky Corvette Sinrray se srazilo s motorkou značky Yamaha na dálnici D3 v katastru obce Horusice. Hasiči spolupracovali se zdravotníky ZZS při resuscitaci zraněného motorkáře. Havarované auto i motorku zajistili protipožáru. Zároveň po dobu zásahu řídili provoz na frekventované komunikaci. I tuto nehodu šetřila Policie ČR.