logo

U Boučí a u Františkových Lázní museli hasiči vyprošťovat, k oběma dopravním nehodám letěl záchranářský vrtulník

Karlovarský kraj - 24.7.2017

Vážnou dopravní nehodu řešili v pondělí v ranních hodinách hasiči ze tří jednotek na silnici z Františkových Lázní směrem na Aš. Osobní auto zde narazilo do stromu. Ve vozidle v tu chvíli jely tři dospělé osoby a jedno dvouměsíční dítě. Po nárazu zůstaly v autě dvě osoby zaklíněné, přivolaní hasiči museli použít hydraulické vyprošťovací nástroje, aby zraněné vyprostili. Přímo u nehody pak hasiči připravili prostor pro přistání záchranářského vrtulníku. Silnice byla během záchranných prací zcela uzavřena. U události zasahovali hasiči z Chebu, Aše a také dobrovolní hasiči ze Skalné.

Vyproštění si vyžádala také páteční dopravní nehoda u Boučí na Sokolovsku. Havarovalo zde osobní auto a motorka. Po nehodě zůstal motorkář zaklíněný pod osobním autem. Po vyproštění zraněného muže do nemocnice transportoval přivolaný vrtulník. I v tomto případě byl provoz v místě nehody po dobu řešení události zcela zastavený. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Sokolov a chemické závody Sokolov a dobrovolní hasiči z Oloví.

Přistání vrtulníku pak během víkendu zajišťovali hasiči také v Lokti, kde během motokrosových závodů havaroval jeden ze závodníků. Ten následkům zranění na místě podlehl.

HZS KVK