logo

Náměstek ministra zdravotnictví Radek Policar navštívil jihomoravskou záchranku

Jihomoravský kraj - 25.7.2017

V pondělí 25.07.2017 navštívil ZZS JmK náměstek ministra zdravotnictví pro legislativu a právo Radek Policar. Důvodem návštěvy bylo především řešení možnosti zasahovat prostřednictvím LZS na území Dolního Rakouska, a to v souladu s Rámcovou smlouvou mezi Českou republikou a Rakouskem o přeshraniční spolupráci v oblasti zdravotnické záchranné služby a na ni navazující smlouvy mezi Jihomoravským krajem a spolkovou zemí Dolní Rakousko.

Poté, co se pan náměstek seznámil s problematikou poskytování LZS, kdy provozovatelem vrtulníku pro tuto službu je od 1.1.2017 Letecká služba PČR, přislíbil intervenci u svého protějšku na rakouském Ministerstvu zdravotnictví. Zároveň byl dohodnut další postup směrem k vedení PČR.
polocar
Pan náměstek se zajímal i o další záležitosti fungování ZZS, které se řeší ve vztahu k resortnímu ministerstvu, včetně problematiky financování činností a majetku ze státního rozpočtu prostřednictvím dotace na krizovou připravenost. Věcné jednání, které trvalo asi hodinu, proběhlo ve velmi příjemné atmosféře.

 

Tiskové oddělení ZZS JMK