logo

Oblíbené letní prohlídky sídla zdravotnických záchranářů v Plzni na Klatovské třídě se vrací!

Plzeňský kraj - 25.7.2017

Prohlídky sídla zdravotnických záchranářů v Plzni na Klatovské třídě se po roce opět vrací! Letos mužete krajské zdravotnické záchranáře navštívit v sobotu 12. srpna 2017.

Loni se právě prohlídky atraktivního prostředí zdravotnických záchranářů staly hitem léta. Proto je i letos zopakujeme, tentokrát v sobotu 12. srpna. Všichni zájemci si opět prohlédnou nejen samotné sídlo krajské zdravotnické záchranné služby na Klatovské třídě, ale samozřejmě i ostré zásahové vozy, s nimiž během exkurzí záchranáři často vyjíždějí přímo za svými pacienty.

Účastníky čeká také krátký výklad o historii a činnosti ZZS Pk, několik videoklipů z krizových situací během výjezdů a soutěž pro malé i velké o drobné upomínkové předměty. Navštívit mohou i srdce záchranky, tedy zdravotnické operační středisko, kam denně míří téměř dvě stovky tísňových volání z celého Plzeňského kraje. Neméně atraktivní bude jistě i prohlídka speciálních automobilů pro případy větších neštěstí s hromadným postižením osob nebo prostředky Bio hazard týmu, které záchranáři mají k dispozici pro vysoce infekční pacienty.
P1210283
Registrovat se můžete od 7. srpna od 7:00 na telefonním čísle tiskového mluvčího ZZS Pk Martina Brejchy 724 755 927. A pokud se na Vás nedostane, nezoufejte: Prohlídka sanitních vozidel v areálu ZZS Pk je v daný den pro všechny volná!

Ilustrační foto a text: Vítězslav Sladký