logo

I staré sanitky pražské záchranky už jen se šachovnicí

Hlavní město Praha - 27.7.2017

Na základě uzavřené smlouvy mezi ZZS HMP a firmou KOV Velim, jejíž předmětem je obnova výstražných prvků sanitek, bude provedeno rovněž přelakování a polepení starších vozidel RZP a také všech RLP – RV do aktuální designové podoby, jakou lze vídat na sanitních vozech pražské záchranky, dodaných loňský prosinec včetně automobilu inspektora (provozu), tedy s tzv. battenburskou šachovnicí na bocích.

Provedení se šachovnicí odpovídá platné legislativě u nově vyrobených vozidel pro zdravotnickou záchrannou službu v ČR, pro starší vyhláška není ničím zavazující. Pro upřesnění, současné barevné provedení vozidel ZZS, tedy se šachovnicí, se vztahuje pouze na vozidla, vyrobená od 1. 1. 2014, resp. vyrobená a dodaná po tomto datu vyjma dříve uzavřených dlouhodobých smluv v rámci jejich plnění a znění, viz právě některé vozy ZZS HMP, dodané po tomto datumu. Vyhláška 296 a její §2/odst.2 hovoří jasně. Pokud je ale obnova výstražných prvků nutná, dá se říct, že se jedná o logický krok, vedoucí ke sjednocení designu vozového parku ZZS HMP.
kostky
Ze smlouvy, znějící na obnovu výstražných prvků sanitek, uzavřené letos v červnu, ve které je podrobněji uvedeno, že se bude jednat o obnovu zviditelňujících prvků, lakovaných částí, znaků a firmy na vnější části karoserie, tak plyne, že se provede kompletní přelakování a polepení předběžně 25ti sanitních vozidel RZP Mercedes-Benz Sprinter a 15ti RLP-RV Mercedes-Benz ML. Jejich nová podoba je naspecifikována v příloze uvedené smlouvy.

Cena za provedení obnovy činí u velké sanitky 113.196,-Kč včetně DPH za jedno vozidlo, u vozidla lékaře pak 77.428,-Kč za jedno vozidlo.


Smlouvu o obnovení výstražných prvků sanitek včetně přílohy naleznete pod tímto odkazem na portálu veřejných zakázek – Portál pro vhodné uveřejnění


V tabulce přílohy jsou přesně uvedeny odstíny barev v RAL vzorníku s tím, že si objednatel vyhrazuje možnou změnu odstínu či písma atd., tak třeba se dočkáme toho, že se ZZS HMP poučí z vozidel Policie ČR, u kterých je poměrně tmavá a nevýrazná žlutá barva nahrazena jasnějším odstínem, případně londýnskou záchrankou, viz foto.
DSC_0117london
S napětím se také čeká, kdo vyhraje výběrové řízení na stavbu až 30ti nových vozidel RZP pro pražskou záchrannou službu. To by mělo vejít ve známost brzy, takže se nechme překvapit, jak hodnotící komice rozhodne. Datum pro ukončení příjmu nabídek byl 11. 7. 2017.