logo

Muž zemřel po pádu z lešení na Bruntálsku, jiný se vážně zranil na Frýdecko-Místecku, když spadl ze střechy

Moravskoslezský kraj - 27.7.2017

Záchranáři ZZS MSK zasahovali ve středu 26. července u smrtelného pádu z výšky na Bruntálsku. Před polednem byla operátorům záchranné služby oznámena událost z obce Václavov u Bruntálu. Na pomoc byla ihned vyslána bruntálská posádka rychlé lékařské pomoci.

Čtyřiašedesátiletý muž spadl při práci z lešení, přibližně ze dvou metrové výšky. Poté zůstal ležet v bezvědomí. Při úrazu utrpěl vícečetná poranění a jeho stav se rychle zhoršoval. Během zásahu záchranářů došlo i přes intenzivně poskytovanou přednemocniční neodkladnou péči k srdeční zástavě a posádky ZZS proto zahájily resuscitaci. Snaha o záchranu však bohužel nevedla k úspěchu a pacient svým poraněním nakonec na místě podlehl.

U jiného pádu z výšky zasahovali záchranáři jen o necelé dvě hodiny dříve, a to ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku. Ze čtyřmetrové výšky při práci na střeše tam spadl sedmapadesátiletý muž. Přivodil si těžké poranění horní a dolní končetiny. U pacienta zasahovala pozemní posádka ZZS spolu s vrtulníkem LZS. Po ošetření byl postižený letecky přepraven do ostravské Fakultní nemocnice.   

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK