logo

U Horního Bolíkova na Jindřichohradecku boural zájezdový autobus, několik osob bylo zraněno

Jihočeský kraj - 27.7.2017

Ve čtvrtek 27. července přijalo v 10:41 Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje zprávu o nehodě autobusu u Horního Bolíkova na Jindřichohradecku.

Ke nehodě vyjely všechny složky intergrovaného záchranného systému, z jednotek HZS to byly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Dačice a Jindřichův Hradec, svolána byla také jednotka SDH obce Studená. ZZS Jihočeského kraje vyslala na místo vrtulník.

Po průzkumu na místě nehody podal velitel zásahu zprávu, že se jedná o zájezdový autobus, ve kterém cestovalo 34 pouze dospělých Čínanů. V tuto chvíli máme poslední informaci, že zranění utrpěly čtyři osoby. Charakter zranění není pravděpodobně závažný, protože ZZS odvolala vrtulník a zasahujcí hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat. Všichni cestující opustili autobus sami. Hasiči jim pomohli s odvedením do sanitek a poskytli jim případně předlékařskou péči.

Havarovaný autobus, který sjel do příkopu, byl už v době příjezdu hasičských jednotek mimo vozovku. Hasiči jej zajistili proti požáru a zkontrolovali možný únik provozních kapalin.
Komunikace není v místě nehody uzavřena, provoz na místě řídí Policie ČR.

Pro nezraněné cestující byl na místo vyslán evakuační autobus HZS Kraje Vysočina, stanice Kamenice nad Lipou.