logo

Dopravní nehoda dodávky u Třeboně, čtyři těžce zranění

Jihočeský kraj - 31.7.2017

Dnes v 6:45 byla na zdravotnické operační středisko nahlášena dopravní nehoda u Třebně ve směru na Jindřichův Hradec. Dodávka, ve které cestovali čtyři osoby, sjela mimo vozovku a narazila do stromu. Na místo ihned vyjely čtyři pozemní týmy ZZS JčK, k zásahu byl vyslán také vrtulník LZS Bechyně.

Záchranáři ošetřovali čtyři zraněné účastníky nehody. Všichni utrpěli těžká zranění, dva z nich byli bezprostředně ohroženi na životě:

-U osmnáctiletého muže došlo následkem zranění k selhání základních životních funkcí a zdravotníci ho museli resuscitovat. Po obnovení srdeční činnosti byl mladík v kritickém stavu transportován na anesteziologickoresuscitační oddělení českobudějovické nemocnice.

-Na stejné oddělení byl po poskytnutí nezbytné neodkladné péče letecky transportován i mladý muž, kterého těžká mnohačetná poranění také ohrožovala na životě.

-Devatenáctiletý mladík, utrpěl závažné poranění v oblasti břicha a dolní končetiny. Po ošetření a stabilizaci stavu byl letecky transportován na traumacentrum českobudějovické nemocnice.

-Jednačtyřicetiletý muž při střetu utrpěl těžké poranění hrudníku. Po ošetření a stabilizaci stavu byl sanitkou transportován na traumacentrum českobudějovické nemocnice.


Kriminalisté žádají všechny řidiče, kteří viděli samotnou dopravní nehodu nebo jízdu vozidla Fiat Ducato před nehodou, nechť se přihlásí cestou tísňové linky 158 a pomohou tak kriminalistům svojí výpovědí k objasnění průběhu nehodového děje. Děkujeme Vám.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, PČR


Zdroj: ZZS Jihočeského kraje