logo

Volby se blíží, politické strany začínají vystrkovat růžky na všechny starny, ODA glosuje nad stavem záchranné služby u nás

ČR - 14.8.2017

Zacílení na citlivá témata má v předvolebním období každá politická strana, a to nejen v naší republice. Povětšinou bývají i součástí jejich volebního programu. ODA, tedy Občanská demokratická aliance si během prázdnin vzala na mušku mimo jiné obecný stav zdravotnické záchranné služby v ČR.

Ano, popisuje jak vše funguje, ovšem s velkým ALE. Ono je snadné částečně jen opsat několik novinových článků a pasáží rozhovorů, z toho pak udělat jakýsi text, který má vzbudit myšlenku, že ODA má o tuto oblast starost a obavy. To je vše strašně krásné, leč ve volebním programu této strany není ani čárka o řešení nasítěných problémů záchranářů, resp. problematiky ZZS jako takové. Článek na webu ODA tak působí opravdu jen jako plácnutí do vody a lehce z něj čpí i navodění pocitu strachu pro občany.

Nikdo nepopírá, že ZZS v naší republice bojují s problémy, z nichž hlavní je nedostatek lékařů, ale když už se v textu ODA píše A, tak by politický subjekt, který má za cíl vládnout, či se podílet na vládě v ČR, měl také řict B, tedy jak přesně a konkrétně ty problémy řešit a ne jen opsat slova z již publikovaných příspěvků v novinách, na internetu atd. Ona problematika ZZS je bohužel hlubší, než si zřejmě autor uvedomuje.

Potencionální volič by se jistě rád dozvěděl, jak daná strana hodlá řešit současný stav věci, článek o tom, že existuje problém, je sice hezký, ale hezčí a hlavně platnější by byl článek, kde by bylo podrobně uvedeno a vysvětleno, jakým způsoběm bude konkrétní problém řešen. Bohužel se zdá, že následující volby se stanou opět jen tím, že slibem ještě nikdo nikoho nezarmoutil. A když se to podá tak, že vše zní věrohodně, občan jistě podlehne a uvěří, že politici chtějí řešit všechny palčivé otázky ke spokojenosti veřejnosti a chodu státu.


Na článek s titulkem ZÁCHRANKA ZACHRAŇUJE. A TAKÉ SE POTÝKÁ S PROBLÉMY, nechť si udělá názor každý sám.