logo

Hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán navštívil letecké záchranáře

Královehradecký kraj - 23.8.2017

Hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán byl v úterý 22. srpna 2017 na výjezdní návštěvě u ZZS KHK.

„Dnes jsem navštívil základnu hradecké letecké záchranky. V doprovodu ředitele ZZS KHK pana Jiřího Maška jsem si prohlédl místo, kde pracují lidé, kteří denně zachraňují lidské životy. Nedávno jsem měl již možnost vidět, jací profesionálové u královéhradecké záchranky pracují, nyní jsem si ale mohl prohlédnout i jejich zázemí a především prvotřídní techniku, která násobí úspěch, jaký na svých výjezdech mají.

Každého z nás jistě potěší, když si přečte nebo uslyší příběh o záchraně lidského života. Pro záchranáře jsou tyto příběhy na denním pořádku a já jim děkuji za jejich práci, za jejich vytrvalost při práci v podmínkách, které si jen málokdo z nás dokáže představit, a v neposlední řadě i za jejich neustálou bdělost zasáhnout kdykoliv je v ohrožení lidský život.

Jsem hrdý, že Královéhradecký kraj má takto úspěšný tým, na který se můžeme spolehnout, že bude na místě vždy včas. A ačkoliv jsou zásahy našich záchranářů profesionální, přeji vám, abyste ho nikdy nemuseli okusit na vlastní kůži,“ zhodnotil návštěvu královéhradecký hejtman.