logo

U Horšovského Týna se střetl traktor s osobním automobilem, nehoda si vyžádala pět zraněných osob, z toho dvě děti

Plzeňský kraj - 23.8.2017

V úterý 22. srpna 2017 ve večerních hodinách vyjely záchranné složky mezi Březí a Horšovský Týn na křižovatku silnic I/26 a 196 u Meclova k dopravní nehodě traktoru s osobním autem. V traktoru cestoval řidič sám, vyvázl bez zranění. Osobní auto bylo plně obsazené, cestovalo v něm celkem pět osob včetně dvou malých dětí.

Z místa bylo postupně převáženo 5 zraněných; z toho 2 osoby jsou zraněny těžce a 3 středně těžce. Převážná většina zraněných byla směřována do Fakultní nemocnice Plzeň na Emergency. V nejvážnějším stavu je jedno ze dvou zraněných dětí. Tomu musely být zajištěny dýchací cesty a bylo připojeno na umělou plicní ventilaci. Na řešení události bylo nasazeno celkem 6 výjezdových skupin (2 RV, 3 RZP a LZS).
22.8.2017 (DO 20.39) DN Meclov (2) 22.8.2017 (DO 20.39) DN Meclov (4)


Při příjezdu hasičů se ve vozidlech nikdo nenacházel, všichni již byli venku v péči zdravotníků ze ZZS. Hasiči asistovali při ošetření zraněných a současně zajišťovali přistávací plochu pro vrtulník LZS. Řidič a dvě ženy utrpěli středně těžká poranění, po jejich stabilizaci všechny hasiči transportovali do sanitek. Obě malé holčičky byly ve velmi vážném stavu, hasiči je pomohli odnést do vrtulníku. Z vraku osobního auta i traktoru uniklo velké množství oleje a PHM. Hasiči vozovku zasypali sorbentem a po naložení vraku OA na odtahovou službu odstranili ze silnice kontaminovaný sorbent a veškeré trosky karoserie, uvedla mluvčí HZS PLK Pavla Jakoubková.


Nehoda zastavila provoz jak na hlavním tahu z Plzně do Domažlic, tak místní komunikaci mezi Meclovem a Mračnicí. Jeden jízdní pruh se podařilo zprovoznit až krátce před desátou hodinou, provoz byl plně obnoven až po půlnoci.