logo

Pražská městská část Klánovice chce stanoviště záchranné služby

Hlavní město Praha - 25.8.2017

V médiích se objevila informace, že starosta MČ Praha – Klánovice Ferdinand Polák, zvolený za ODS, usiluje o zřízení stanice složek IZS, a to kvůli dle něj dlouhému dojezdovému času.

Podporu tomuto projektu dnes v Klánovicích slíbila primátorka Prahy Adriana Krnáčová (ANO). Cena stanice je předběžně odhadována na 85 milionů korun. „Byli jsme se podívat i na místě, kde by měla stát nová budova pro složky IZS a Klánovice na ni mají přislíbeny prostředky,“ řekla Krnáčová.

Zastupitelstvo hlavního města před dvěma lety rozhodlo o modernizaci a stavbě nových hasičských zbrojnic, mimo jiné také v Klánovicích. Městské části bylo určeno 85 milionů korun, z nichž však nejsou peníze do konce roku 2018 přiděleny. „Primátorka slíbila, že zařídí, aby už letos na podzim byl vypsán projekt (IZS), který by šel z těchto peněz,“ uvedl Polák.

Městská část má v současnosti představu, jak stanoviště záchranné služby bude vypadat. „Nyní to přichází do stavu, kdy je třeba to podrobně zprojektovat, a to je nad finanční možnosti městské části,“ řekl Polák s tím, že stanice nemá sloužit jen Klánovicím, ale celé této části hlavního města.

Nejbližší stanoviště záchranné služby jsou na Černém Mostě a v Uhříněvsi. Dojezdové vzdálenosti záchranek tak neodpovídají vyhlášce ministerstva zdravotnictví, dojezd záchranky do Klánovic trvá i 15 až 20 minut, řekl Polák.


Pozn: Dojezdový čas ZZS je dle zákona 20 minut, kde pan starosta vzal, že 15 – 20 minut neodpovídá?