logo

Záchranáři pardubické krajské ZZS zasahovali u dvou vážných dopravních nehod

Pardubický kraj - 28.8.2017

Dne 28. 8. krátce před patou hodinou ranní vyjížděla posádka Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje v nejvyšší naléhavosti k vážné dopravní nehodě na Orlickoústecku. Mladý muž pravděpodobně ve vysoké rychlosti čelně narazil do stromu.

V nárazem zdemolovaném autě si přivodil bezvědomí, velmi vážná zranění hlavy a středně těžká zranění horní končetiny. Při boji o pacientův život ho záchranáři připojili k plicnímu ventilátoru, monitoru životních funkcí a ve vakuové matraci ho v kritickém stavu transportovali na Emergency FN Hradec králové.

Mladého motorkáře vyjížděli zachraňovat záchranáři Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje krátce před půl šestou hodinou večerní 27.8. u Poličky. Prvotní údaje z místa události ukazovaly na závažná poranění, proto byl na místo souběžně s pozemní posádkou vyslán i vrtulník Zdravotnické záchranné služby. Pacient nalezen v bezvědomí ,byl připojen k monitoru srdeční akce a utrpěl středně těžká zranění končetin s vyslovením podezření na poranění páteře. Po ošetření pacienta transportovali kolegové z letecké záchranky na Emergency FN Hradec Králové.

ZZS Pardubického kraje