logo

Psycholog záchranářem, ústecká ZZS navázala spolupráci s doktorem Otakarem Fleischmannem, který se tak stává psychologem organizace

Ústecký kraj - 12.9.2017

Zdravotnická záchranná služba ÚK navázala spolupráci s PhDr. et Mgr. Otakarem Fleischmannem, Ph.D., který se tak stává psychologem organizace v rámci systému psychosociální intervenční služby ZZSÚK.

„Záchranáři jsou velcí profesionálové, kteří musejí mít nejen ocelové nervy, ale být i empatičtí. Své výjezdy však také prožívají.  Záchranáři jsou normální lidé, jako každý z nás. Mohou se na mne obrátit nejen s problémy vyplývající z náročné profese, ale i z jejich soukromí,“ uvedl doktor Fleischmann na adresu svých nových kolegů.

Od září se můžete s usměvavým a charismatickým psychologem setkat také ve výjezdových posádkách. „Mám tak možnost proniknout do záchranářských duší a zjistit, co záchranáři v reálném výjezdu prožívají,“ upřesnil doktor Fleischmann.

„Velmi vítáme přítomnost profesionála z oboru psychologie. Pro záchranáře připravujeme odborné semináře a školení, společně plánujeme strategii a činnost působení psychologa v naší organizaci. Uvědomujeme si, že výsledkem může být zkvalitnění přednemocniční neodkladné péče pro pacienty nejen v naší odborné činnosti, ale i tzv. v lidské!“ uvedl Bc. Petr Bureš, MBA náměstek ředitele ZZSÚK.

Doktor Otakar Fleischmann a náměstek ředitele Petr Bureš se záchranáři při plánování možných témat odborných seminářů.

Ota 1

20170907_152519

20170907_152435

Ota 3