logo

Opilec zaútočil ve Frýdlantě na záchranáře, ten skončil v nemocnici s podezřením na vnitřní krvácení

Liberecký kraj - 17.9.2017

V noci na dnešek byla z jedné bowlingové herny ve Frýdlantě na tísňovou linku oznámena rvačka více osob. K události vyjeli jak policisté, tak i záchranáři. Situace na místě byla poměrně vyhrocená, a neobešla se bez zranění.

Záchranáři si během zásahu vyslechli od opilých účastníků šarvátky nadávky, incident uvnitř herny se neobešel ani bez fyzického napadání a agresivity vůči nim. Jednomu muži muselo být ošetřeno krvavé zranění v obličeji. Po příjezdu RV posádky s lékařem se situace zklidnila a pacient byl odveden do sanity.

Uvnitř vozu, když byl muž ošetřován, se odehrál útok na záchranáře, při kterém byl zcela bez varování kopnut zraněným opilcem vší silou do břicha. Surově napadený záchranář útok vůbec nečekal, věnoval se v daný okamžik plně pacientovi, který se mu odvděčil tímto způsobem. Intenzita kopu byla tak silná, že napadený záchranář prolětel přes celý ambulantní prostor sanitky, a následně musel být sám transportován do zdravotnického zařízení s podezřením na možné vnitřní krvácení do dutiny břišní, což naštěstí SONO vyšetření v liberecké nemocnici nepotvrdilo. Útočící opilec byl vzápětí vyveden ze sanitky a zadržen přítomnou policií. Následně putoval na výslech.

Včera náš server přinesl paradoxně článek na téma sebeobrany při napadení, kterou v září 2017 učili zaměstnance ZZS LK vojáci liberecké posádky. Záchranáři se učili reagovat na střelbu v budově i na sanitní vůz a seznámili se s principy sebeobrany v sanitě i mimo ni.